به گزارش روابط عمومي وزارت دادگستري عسكر جلاليان معاون حقوق بشر و امور بينالملل وزير دادگستري كشورمان، 24 اسفند 1402 مصادف با 14 مارس 2024 در نشست 55 شوراي حقوق بشر در شهر ژنو سخنراني كرد.
جلاليان در بخش اول سخنراني خود كودكان را آسيبپذيرترين افراد جامعه برشمرد كه تحت تاثير شرايطي مانند اقدامات قهرآميز يك جانبه، آوارگي، خشونت و سوءاستفاده قرار ميگيرند.
وي اظهار داشت: كرامت و حقوق ذاتي كودكان بايد با اولويت دادن به حمايت و محافظت از آنها در برابر هر نوع خشونت به رسميت شناخته شود.
معاون وزير دادگستري كشورمان با اشاره به گامهاي مهم كشورمان براي مبارزه با خشونت عليه كودكان و تصويب قوانين مثبت و موثر در اين زمينه افزود: برنامهها و ابتكارات مختلفي بر اساس رويكرد خانواده محور با هدف حمايت از حقوق كودكان و جلوگيري از هرگونه خشونت عليه آنها تدوين و اجرايي شده است. خدمات حمايتي متنوع و گسترده و مراكزي براي ارائه كمك به كودكاني كه قرباني خشونت شدهاند وجود دارد. ايران همچنين خدمات حمايتي مشابهي را براي كودكان مهاجر در داخل مرزهاي خود ارائه ميكند كه از جمله آنها دسترسي به آموزش، مراقبتهاي بهداشتي، حمايت اجتماعي و حمايتهاي قانوني براي حفظ حقوق آنهاست.
وي گفت: ما نميتوانيم در مورد مبارزه با خشونت عليه كودكان صحبت كنيم اما در مورد وضعيت اسفناك كودكان غزه كه به دليل جنايات و اشغالگري توسط نيروهاي مهاجم اسرائيل به طور مستمر با انواع خشونتهاي بيوقفه مواجه هستند كاري انجام ندهيم، در نتيجه اين خشونتها در ۵ ماه گذشته بيش از ۱۳ هزار كودك در فلسطين جان خود را از دست دادهاند.
معاون وزير دادگستري كشورمان در بخش دوم سخنراني خود ضمن ابراز نگراني هيأت جمهوري اسلامي ايران در خصوص وضعيت هزاران كودك فلسطيني بيگناه كه به دليل نقض سيستماتيك حقوقشان توسط نيروهاي نظامي اشغالگر كشته و مجروح شدهاند، افزود: صحبت كردن در خصوص وضعيت جاري در فلسطين كه در آن كودكان بيگناه به طرز وحشيانهاي در مقابل چشمان والدين خود قتل عام ميشوند بسيار سخت و دردناك است. آپاراتايد نظامي رژيم اشغالگر، در ارتكاب جنايات بيسابقه عليه كودكان و انسانهاي بيپناه، كاملاً خود را رها شده و حمايت شده احساس ميكند.
وي اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران ضمن هشدار نسبت به تاثيرات زيانبار و گسترده درگيريهاي مسلحانه بر كودكان با پيامدهاي كوتاه مدت و بلند مدت آن معتقد است كه تاثيرات منفي درگيريهاي مسلحانه بر كودكان ممكن است به اشكال مختلف ظاهر شود و آثار دراز مدتي در پي داشته باشد. در اين راستا ما هدف قرار دادن كودكان در شرايط درگيري مسلحانه و حمله مستقيم به اماكن تحت حفاظت قوانين بينالمللي و مكانهايي كه عموماً كودكان در آنها حضور قابل توجهي دارند مانند مدارس و بيمارستانها، به ويژه در فلسطين را، محكوم ميكنيم و معتقديم كه مجرمان بايد در مقابل اعمال ارتكابيشان پاسخگو شوند.
جلاليان در بخش سوم سخنراني خود، ضمن برشمردن اهداف و برنامههاي كشورمان در زمينه حمايت از كودكان گفت: جمهوري اسلامي ايران مصمم است به تلاش خود در ايجاد سيستمهاي جامع حمايت از كودكان، بهبود چارچوبهاي قانوني و رسيدگي به دلايل ريشهاي آسيبپذيري كودكان، بدون تبعيض ادامه دهد. در اين راستا، موفق شدهايم يك مكانيسم براي شناسايي و سپس حمايت از كودكان قرباني طراحي و راهاندازي كنيم كه به واسطه آن، ارائه مراقبت و توانبخشي و… براي آنها تضمين گردد.
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران در راستاي ايجاد جامعهاي فراگير كه مشاركت كودكان در فرايندهاي مهم مانند تصميمگيري را تضمين كند، موفقيتهاي بسياري كسب كرده است كه از جمله آنها:
– تصويب قانون حمايت از اطفال و نوجوانان در سال ۱۳۸۱ و اصلاح آن در سال ۱۳۹۹ با هدف ارائه حمايتهاي گسترده از كودكان و نوجوانان
– از سال ۱۳۸۷، در كليه مدارس ايران «شوراي دانشآموزي» با عضويت دانش آموزان منتخب ايجاد گرديده، اهداف اين نهاد، «ايجاد زمينه براي رشد مهارتهاي فردي و اجتماعي»، «توسعه همكاري در امور آموزشي» و «تعامل بين آنها و مسئولان» است.
– در ايران نزديك به يك قرن است كه آموزش رايگان و اجباري براي همه كودكان، بدون توجه به “مليت” و “شرط اقامت” آنها، تامين ميگردد.
ـ همچنين حمايت قابل توجهي از سازمانهاي غيردولتي و تسهيل كار آنها در زمينه امور كودكان براي توانمندسازي آنها در رسيدن به اهدافشان، صورت ميپذيرد.
وي در پايان، نگراني خود را نسبت به تاثير اقدامات قهرآميز يك جانبه و تحريمهاي ظالمانه بر ظرفيت اقتصادي دولتها در حمايت از كودكان و اختصاص منابع براي رشد و پيشرفت آنها ابراز داشت.
#پایگاه_خبری_استان_تهران
#جمعیت_جوانان_ایرانی
#دولت
#رییسی
#مجلس