«اشوینی کی.پی»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد اشکال معاصر نژادپرستی، تبعیض نژادی، بیگانههراسی و عدم تحمل مرتبط، دیدار ۱۴ روزهای از روز ۳۱ اکتبر تا ۱۴ نوامبر (۹ تا ۲۳ آبان) از آمریکا داشته است.
این گزارشگر ویژه سازمان ملل در پی دیدار ۲ هفتهای خود، بیانیهای را منتشر کرد.
تبعیض نژادی در اجرای قانون و سیستم عدالت کیفری
اشوینی در ادامه بیانیه خود به تبعیض نژادی در اجرای قانون و سیستم عدالت کیفری آمریکا پرداخت و نوشت: من از گزارشهایی درباره غیرانسانی کردن تبعیض نژادی در مجریان قانون و در هر مرحله از سیستم عدالت کیفری، به پویژه بر افراد سیاه پوست، عرب، اسلامی، بومی و لاتین تبار که دریافت کردم، وحشت زده شدم؛ من از شباهتهای دلخراش بین سیستم عدالت کیفری کنونی و الگوهای تاریخی بردهداری و جداسازی نژادی شنیدم.
گزارشگر ویژه سازمان ملل یادآور شد: من عمیقا نگران گزارشهای زیر هستم:
– نظارت بیش از حد بر جوامع سیاهپوست، عرب، اسلامی، بومی و لاتینتبار، از جمله در مناطقی در ۱۰۰ کیلومتری مرزهای آمریکا که گمرکات و گشت مرزی (CBP) ادعای صلاحیت دارند، و عدم اعتماد در میان این جوامع به پلیس و سایر مقامهای مجری قانون.
– پروندهسازی نژادی از سوی افسران پلیس و طیف وسیعی از سازمانهای اجرای قانون، از جمله سازمانهایی مانند اداره مهاجرت و گمرک.
– تمایل افسران پلیس و سایر مقامات مجری قانون به تشدید تنش، به جای تنش پزدایی از موقعیتها، از جمله مواردی که از توقفهای مبتنی بر نژاد ناشی میشود.
– نبود چارچوب نظارتی در مورد استفاده از خشونت از سوی مقامهای مجری قانون که اصول قانونی بودن، احتیاط، ضرورت، تناسب، پاسخگویی و غیرقانونی بودن را همانطور که در استانداردهای بین المللی حقوق بشر مقرر شده است، رعایت میکند.
– استفاده بیش از حد و مرگبار از خشوت از سوی افسران مجری قانون، که اغلب میتوانند به دلیل عواملی از جمله مقررات مصونیت واجد شرایط و حمایتهای ارائه شده به وسیله اتحادیههای پلیس، به افرادی از گروههای نژادی به حاشیه رانده شده بدون مجازات.
– خلأهای موجود در ارائه مداوم دفاع حقوقی با کیفیت خوب برای کسانی که متهم به جنایاتی هستند و توانایی پرداخت وکیل قانونی خود را به دلیل فقدان بودجه کافی ندارد، که این امر میتواند به طور نامتناسبی بر افرادی که از سیاه پوستان، لاتین تبارها و جوامع بومی هستند، تأثیر بگذارد.
– قرار دادن نامتناسب افراد گروههای نژادی به حاشیه رانده شده در بازداشت پیش از محاکمه.
– قانونی که اجازه میدهد زندگی بدون امکان آزادی مشروط (LWOP) و سایر احکام «مرگ بر اثر حبس»، از جمله برای جرایم غیرخشونت آمیز، جرایمی مانند جنایت قتل، که در آن متهم مستقیماً در ارتکاب جنایت خشونت آمیز دخالت نداشته است و مواردی که در آن رفتار توهینآمیز زنان در زمینه خشونت و آزار خانگی رخ داده است.
– استفاده نامتناسب از «مرگ با احکام حبس» در میان سیاهپوستان و لاتینتبارها بدون فرصت آزادی مشروط که کارکرد بازپروری سیستم زندان نفی میشود و آن را به ابزاری برای تفکیک و استثمار تقلیل میدهد.
#پایگاه_خبری_استان_تهران
#جمعیت_جوانان_ایرانی
#دولت
#رییسی
#مجلس