اجتماعی

حضرت زهرا(س) الگوی ارزنده‌ای برای سبک زندگی

حجت‌الاسلام‌والمسلمین صادق قاسمی در گفت‌وگو با خبرگزاری جوانان ایرانی در مورد سبک زندگی حضرت فاطمه(س) گفت: سبک زندگی یعنی در زندگی هر فرد، چه شخصی، چه خانوادگی و چه اجتماعی، قواعد و الگوها و قالب‌ها و ملاک‌های اسلامی نقش مهمی ایفا کند؛ این مهم در زندگی حضرت فاطمه(س) جاری و ساری بود. از این رو توجه به رویکرد این بانوی بزرگ می‌تواند الگوی مناسب برای حرکت در مسیر خداوند متعال باشد.

وی ادامه داد: هرچند که حضرت فاطمه زهرا(س) عمر نسبتا کوتاهی داشتند، اما در همان مدت کم به نوعی در دنیا زندگی کردند که الگوی کامل سبک زندگی بودند، چرا که در همه شرایط و حتی در حادترین بحران‌ها قائم به رضای الهی بودند.

قاسمی به شیوه تربیتی حضرت زهرا(س) پرداخت و تاکید کرد: یکی از ابعاد زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) که بسیار درخشان و دلنواز است، بعد تربیتی زندگی آن حضرت است. آنچه می‌تواند مادران و فرزندانشان را در امر تربیت بیمه کند، عمل کردن به سیره و رفتار عملی و علمی فاطمه زهرا(س) است. حضرت فاطمه(س) به تربیت همه جانبه فرزندان خود اهتمام ویژه داشتند و در تربیت جسمانی به پرورش جسم فرزندان خود و سلامت و تغذیه آن‌ها اهمیت می‌دادند.

وی تصریح کرد: در سیره عملی حضرت زهرا(س) نیز توجه به شخصیت‌بخشی فرزندان و ایجاد اعتمادبه‌نفس در آن‌ها کاملاً مشهود است. حضرت زهرا(س) برای ایجاد اعتمادبه‌نفس در فرزندان خود آن‌ها را وادار و تشویق به مسابقه و ورزش می‌کردند. ازجمله نمونه‌های دیگر، روحیه شادابی و نشاط و محبت در بین افراد خانواده است. در بعد تربیت روحی و عاطفی نیز دختر پیامبر اکرم(ص) با وجود سختی‌های زندگی، محبت و مهر مادری را از فرزندان خود دریغ نمی‌کردند و خود به کارهای‌شان رسیدگی می‌کردند. تکریم و احترام کودکان و رعایت عدالت و مساوات میان آنان از دیگر ویژگی‌های سیره تربیتی آن حضرت بود. تربیت دینی و معنوی کودکان به مراتب مهم‌تر از جنبه‌های دیگر تربیت است، چراکه هدف اصلی تربیت فرزند، حرکت به‌سوی عبودیت است.

این کارشناس علوم قرآنی نتایج تربیت درست را مورد بررسی قرار داد و افزود: امام حسین(ع) در روز عاشورا، این حقیقت را یک ‌بار دیگر بازگو کرد تا از این طریق بر حقانیت خود تأکید ورزد. بدین سبب در آن روز تاریخی فرمودند: «شهامت، آزادی منشی و کرامت خود را مرهون پاک‌دامنی و طهارت مادرم زهرا(س) هستم.» در واقع، عاشورا محصول تربیت و نتیجه آموزش‌های حضرت زهرا(س) بود، زیرا ارکان اصلی این قیام بی‌نظیر با شیوه‌های تربیتی فاطمه زهرا(س) تربیت‌ یافته بودند. به عبارت دیگر، صحنه کربلا تأیید الهی بودن روش تربیتی صدیقه کبرا(س) بود.

وی سیره عبادی حضرت زهرا(س) را مورد ارزیابی قرار داد و بیان کرد: آن حضرت که نمونه برتر بندگی و دارای مقام رفیع و ملکوتی بود، در عین زهد واقعی و بی‌اعتنایی به ظواهر و زرق‌وبرق زندگی آن‌چنان در تربیت فرزندان سنگ تمام گذاشت و چنان با موفقیت عمل کرد که امام حسین(ع) در خطبه جاودانه خود در روز عاشورا که به واقع می‌توان آن را «منشور عزت انسانی» نام گذاشت، در کنار خیلی از ارزش‌های متعالی دیگر، به آن افتخار می‌ورزند.

قاسمی در پایان حضرت فاطمه(س) را یک اسوه دانست و تاکید کرد: حضرت زهرا(س) از اسماء خواستند و وصیت کردند که وقتی از دنیا رحلت کردند، ایشان را درون تابوت قرار دهند، زیرا نگران بودند پس از شهادت ابعاد بدن ایشان مشخص شود. این‌ها درس بزرگی برای مردم است. چه زن‌ها و چه مردها باید عفت و حیا را از آن حضرت یاد بگیرند. البته همه این موارد با حضوری موثر در اجتماع همراه بوده و در کنار نقش کامل همسری، مادری و فرزندی به کمال جا گرفته است.

#پایگاه_خبری_استان_تهران

#جمعیت_جوانان_ایرانی

#دولت

#رییسی

#مجلس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا