مجلس

دستیابی به توافق با اتخاذ رویکرد فنی و غیرسیاسی آژانس امر محالی نیست

ابوالفضل عموئی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری جوانان ایرانی ، با بیان اینکه برگزاری نشست مشاوران امنیت ملی آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره تحولات منطقه‌ای و فعالیت‌های هسته‌ای ایران نتیجه خاصی ندارد، گفت: مشکل اصلی منطقه ما دخالت طرف‌های فرامنطقه‌ای است. مردم منطقه می‌توانند از طریق گفتگو مسائل را حل کنند اما از گذشته جریان‌های فرامنطقه‌ای مانند غربی‌ها و آمریکا نقش موثری را در ایجاد رژیم صهیونیستی به عنوان کانون ناامنی در منطقه داشتند.

گفتگوهای رژیم صهیونیستی و آمریکا با واقعیت‌های میدانی منطقه همخوانی ندارد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، افزود: ناامنی در منطقه ما از همان کانون، به کل منطقه سرایت می‌کند و نقض حقوق فلسطینیان و اشغال این سرزمین از جمله اقدامات آنها است، ارسال اقدامات تروریستی به سایر کشورهای منطقه نیز از همین کانون صورت می‌گیرد.

وی در ادامه اظهار کرد: رژیم صهیونیستی در اقدامی فرار به جلو سعی می‌کند دیگران را عامل این واقعه و مشکلات معرفی کند که با واقعیت‌های موجود همخوانی ندارد. بخشی از چالش‌های منطقه به حضور آمریکایی‌ها در حوزه خلیج فارس و ایجاد پایگاه در کشورهای همسایه ایران بر می‌گردد که اقدامات آنها تحریک کننده است و همه کشورهایی که بخواهند نگاه مستقل داشته باشند، این تکلیف برایشان ایجاد می‌شود که قوای دفاعی خود را تقویت و توان بازدارندگی خود را افزایش دهند.

عموئی تصریح کرد: در این چارچوب، گفتگوهای رژیم صهیونیستی و آمریکا ممکن است در سیاست ایالات متحده به جهت نفوذ رژیم صهیونیستی در ساختار سیاسی آمریکا، تاثیر داشته باشد اما با واقعیت‌های میدانی منطقه همخوانی ندارد. اصل مشکل خود آنها هستند و اگر این مشکل رفع شود، حصول امنیت در منطقه تسریع پیدا می‌کند و فراگیرتر خواهد بود.

تاثیر دخالت‌های رژیم صهیونیستی بر مسائل پادمانی ایران به عملکرد آژانس برمی‌گردد

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که این نوع دخالت‌ها و تهدیدات مانعی بر سر راه حل مسائل پادمانی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایجاد می‌کند، گفت: انتقاد جمهوری اسلامی ایران به عملکرد دبیرخانه آژانس و مدیر کل آن برمی‌گردد که به جای تمرکز بر اقدامات فنی و اتخاذ رویکرد غیرسوگیرانه، تحت تاثیر القائات سیاسی قرار می‌گیرد و یکی از نقدهای عینی ما هم سفر آقای گروسی به سرزمین های اشغالی در مقطع مذاکرات ایران و آژانس بود.

وی یادآور شد: رژیم صهیونیستی NPT را نپذیرفته لذا جزئی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست و ابهامات فراوانی پیرامون برنامه هسته‌ای آنها وجود دارد، رژیم صهیونیستی با سیاست ابهام سعی می‌کند در اختیار داشتن سلاح هسته‌ای خود را پنهان کند، در این چارچوب تاکید همیشه ایران این بود که اگر آژانس رویکرد فنی و غیرسیاسی اتخاذ کند، دستیابی به توافق با ایران امر محالی نیست و ما آمادگی خود را برای ارائه توضیحات، همکاری با آژانس و ایجاد شرایط متعادل برای دسترسی‌های آژانس اعلام کردیم.

عموئی معتقد است: عملکرد دبیرخانه این سوالات را دائما ایجاد می‌کند و این موضوع یکی از سوالات کلیدی است که بین نخبگان ایرانی در جریان است و این در شرایطی است که جمهوری اسلامی ایران بیشترین امکان بازرسی و نظارت را برای آژانس فراهم کرده اما سوالات آژانس دائما افزایش پیدا می‌کند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، افزود: پاسخ به این سوال که آیا این نوع دخالت‌ها و تهدیدات مانعی بر سر راه حل مسائل پادمانی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایجاد می‌کند، به عملکرد دبیرخانه آژانس بر می‌گردد. ما انتظار داریم آژانس با تغییر رویکرد همکاری و نتیجه مشترک را رقم بزند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا