اجتماعی

ره‌آورد سفر رئیس جمهور به آذربایجان‌ غربی/ افتتاح بزرگترین طرح زیست محیطی غرب آسیا

به گزارش خبرگزاری جوانان ایرانی ، از ارومیه، صبح امروز جمعه با حضور آیت الله رییسی از برخی طرح‌های احیای دریاچه ارومیه ازجمله سامانه انتقال آۤب به دریاچه ارومیه به عنوان بزرگترین طرح زیست محیطی خاورمیانه بهره برداری شد.

افتتاح سامانه انتقال آب به دریاچه ارومیه

انتقال آب مازاد مناطقی چون سد کانی سیب به دریاچه ارومیه از جمله پروژه‌های سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه است. پروژه انتقال آب کانی سیب به دریاچه ارومیه شامل ۳۶ کیلومتر تونل، ۱۱ کیلومتر کانال و ۲۸ کیومتر رودخانه گدار می‌باشد.

با تلاش شبانه روزی تمامی دستگاه‌ها، پروژه تونل انتقال آب کانی سیب به دریاچه ارومیه در مدتی کمتر از هفت ماه در روز عید مبعث به اتمام رسید.

در فاز نخست انتقال آب کانی سیب به دریاچه، برنامه ریزی شده است که ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل شود.برای این طرح بیش از ۴هزار میلیارد تومان هزینه شده است.

رهاسازی آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه در فصول غیر زراعی و با رعایت همه جوانب و میزان حقابه انجام می‌شود.

در فصول زراعی هم اولویت تامین آب شرب و بعد از آن آب کشاورزی است و در صورت داشتن شرایط مطلوب و وضعیت منابع آبی، رهاسازی انجام خواهد شد.

اگر وضعیت بارش‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه بیش از نرمال باشد امکان افزایش رهاسازی آب تا ۶۰۰ میلیون مترمکعب از طریق خط انتقال و تونل کانی سیب در فصول غیر زراعی وجود دارد.

بازگشایی دریچه سد شهیدکاظمی به سوی دریاچه ارومیه

دریچه سد شهید کاظمی در جنوب شرقی استان آذربایجان غربی قرار دارد و در سفر امروز سید ابراهیم رئیسی به استان آذربایجان غربی، به صورت ویدئو کنفرانسی عملیات انتقال همزمان آب از سد شهید کاظمی به دریاچه ارومیه آغاز شد.

بر این اساس، با باز شدن دریچه‌های این سد از امروز، سالانه سیصد میلیون متر مکعب آب دیگر به دریاچه ارومیه انتقال خواهد یافت. ۲۶ طرح دیگر نیز برای احیای این دریاچه در آینده افتتاح می‌شود.

آیت الله سید ابراهیم رییسی صبح امروز در مراسم افتتاح طرح بزرگ انتقال آب به دریاچه ارومیه گفت: طرحی که امروز افتتاح شد، یک طرح ملی است که اگر چه در ارومیه احداث شده است، اما منافع آن صرفاً مربوط به این استان و آذربایجان شرقی نیست بلکه مربوط به منطقه و سراسر کشور بوده و نشان دهنده اهمیتی است که جمهوری اسلامی و دولت مردمی برای حیات دریاچه ارومیه و حفاظت از محیط‌زیست قائل است.

وی ضمن تشکر از دولت قبل و همه کارگران و مهندسان و تلاشگرانی که در افتتاح این پروژه نقش آفرینی کردند افزود: قرارگاه خاتم الانبیا در اجرای این طرح به معنای واقعی جهاد کرد و تلاش شبانه روزی و سه شیفته برای انجام به موقع و فنی این طرح از افتخارات مهندسی ایرانی است.

آیت الله رییسی با اشاره به عزم جدی دولت برای احیای دریاچه ارومیه و اتمام طرح‌های نیمه تمام آن گفت: تمام ارکان دولت به خصوص وزارت نیرو و شخص وزیر به صورت شبانه روزی پیگیر اتمام این طرح بودند و تا احیای کامل نباید تلاش‌ها متوقف شود.

محرابیان: چالش ریزش تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه با تکیه بر توان داخلی رفع شد/ «غیرممکن» بودن اجرای طرح از نظر کارشناسان خارجی

وزیر نیرو گفت: مهمترین چالش ما در مراحل پایانی طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه، ریزش بخشی از تونل بود که طبق نظر کارشناسان داخلی و خارجی اتمام و ترمیم آن طی مدت کوتاه غیر ممکن بود اما متخصصین داخلی با نوآوری و تکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا