به گزارش خبرنگار خبرگزاری جوانان ایرانی ، محمدجواد عسکری رییس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در همایش ملی توسعه کشاورزی با رویکرد فناوریهای هوشمند در راستای توسعه سواحل مَکُران در شهرستان میناب هرمزگان گفت: باید به سمت کشاورزی تجاری و بازارهای جدید حرکت کنیم تا با ارزآوری به اقتصاد کشور کمک کرده و فضای وابستگی به نفت را کنار بگذاریم. باید نیاز داخل را تامین کنیم و مازاد آن راصادر کنیم.
نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: حدود ۵۰۰ میلیون نفر فضای پیرامونی ما در کشورهای منطقه علاقهمند به تولیدات کشاورزی هستند که میطلبد در ایجاد انگیزه و حمایت از تولید، ساز و کارهای مناسبی درنظرگرفته شود.
وی افزود: با بروز جنگ روسیه و اوکراین مهمترین نگرانی دنیا، مساله تامین موادغذایی بود که توسط این ۲ کشور تولید میشود و ما در بدو ورودمان به کمیسیون تمام تلاشمان را بر حمایت از تولید قراردادیم.
عسکری با تاکید بر اینکه دانش بنیان کردن بخش کشاورزی موردتوجه ویژه رهبرمعظم انقلاب است، گفت: در سند ۲۰ ساله چشمانداز کشور یکی از مهمترین موضوعهای حوزه تولید، تولید بر پایه علم و صادرات تکنولوژی است.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به اینکه، از بحران آب گذر کردهایم، اظهار کرد: اکنون جزو معدود کشورهایی هستیم که از ظرفیتهای خاص و اقلیمهای منحصر به فرد برخورداریم.
وی گفت: فعالان بخش کشاورزی و شرکتهای دانش بنیان در این بخش حمایت کمیسیون کشاورزی مجلس را دارند و نباید اجازه دهیم که بروکراسی اداری، صادرات ما را در بخش محصولات کشاورزی معطل کند.
عسکری با اشاره به اینکه در بحث دانش بنیان کردن بخش کشاورزی حدود پنج تا هشت درصد فعالیت داشتهایم و حدود سه هزار عضو هیئت علمی فعالیت دارند، بیان کرد: افزون بر ۲ هزار نفر از این اعضا، عضو هیئت علمی دانشگاههای حوزه کشاورزی هستند اما خروجی این بخش تنها به مقاله منحصر شده که باید این مساله را حل نماییم.
وی ادامه داد: امروز آنچه در راستای توسعه بخش کشاورزی به ما کمک میکند، دانش بنیان ساختن این بخش مهم بوده که امسال اعتبار ویژهای برای این منظور تخصص داده شده است و دستگاههای متولی حوزه آموزش و تحقیقات باید در این راستا تعامل وهمافزایی داشته باشند.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بیش از یکهزار دانشجوی دانشآموخته در بخش کشاورزی داریم که برای استفاده از ظرفیت این قشر نیز باید برنامهریزی داشته باشیم.
عسکری یادآورشد: در دانشکده کشاورزی میناب، افزون بر ۴۸ رشته فعال بوده که این ظرفیت بسیار مناسبی است؛ چرا که همه کسانی که در رشتههای خود دانشآموخته میشوند باید به گونهای به سمت تولید هدایت شوند.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست مجلس شورای اسلامی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تعرفه گذاشتن بر محصولات کشاورزی ممنوع است و اگر در این زمینه تلاش نکنیم کشورهای رقیب جای ما را میگیرند. در حوزه بازاریابی نیز نیازمند تلاش و ایده پردازی هستیم؛ در نگاه هوشمندسازی محصولات بهتری، متناسب با بازارهای جهانی و ذائقه مردم جهان تولید میشوند.
وی ادامه داد: استان هرمزگان به واسطه ظرفیتها و اقلیم منحصر به فرد به عنوان یک استان پایلوت در بسیاری از طرحهای حوزه کشاورزی در سطح ملی مورد توجه است. هرمزگان در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز از ظرفیت خوبی برخوردار بوده و توجه به این بخش از مهمترین اقدامهای دولت سیزدهم در حمایت از فعالان این حوزه است.
#پایگاه_خبری_استان_تهران
#جمعیت_جوانان_ایرانی
#دولت
#رییسی
#مجلس