حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق معاون اول قوه قضاییه در نشست خبری قرارگاه عملیاتی پیگیری تدابیر و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در قوهقضاییه اظهار کرد: برای اولین بار بعد از انقلاب در دستگاه قضایی اتفاقی رخ داده و آن تشکیل قرارگاه عملیاتی پیگیری فرامین و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص قوه قضاییه است.
حجت الاسلام و المسلمین مصدق با بیان اینکه امروز قوه قضاییه بیش از هر زمان دیگری با برنامه در حال حرکت است،افزود: برنامه عملیاتی این قرارگاه برای دادگستریهای سراسر کشور است و سه ماهه سال جاری یعنی دی و بهمن و اسفند ماه به صورت پایلوت در حال اجرا است و از اول سال ۱۴۰۲ تا پایان سال بعنوان برنامه به صورت جدی در سراسر دادگستریهای کشور تشکیل خواهد شد.
معاون اول قوه قضاییه درباره وظایف قرارگاه گفت: هفتم تیرماه هر سال آغاز هفته قوه قضاییه است و رئیس قوه قضاییه و دیگر مسئولان قضایی خدمت رهبری مشرف میشوند و در سال جاری این اتفاق متفاوت با سالهای پیشین بود و مقام معظم رهبری محورهایی را به عنوان مطالبه از قوه قضاییه بیان کردند که مطالبه مردم هم است و ۸ محور در سخنان ایشان مورد تاکید بود که همان روز ما در دستگاه قضا تصمیم گرفتیم برای مطالبه گری آنها برنامه ریزی جدی انجام دهیم و سال آینده گزارش رئیس قوه قضاییه خدمت رهبری در رابطه با همین محورها باشد.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه این قرارگاه با مسئولیت معاون اول قوه قضاییه و دبیری معاون راهبردی و سایر اعضا تشکیل شده است، افزود: رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، رئیس حوزه ریاست، دادستان انتظامی قضات، رئیس مرکز حفاظت قوه قضاییه و یک شخص حقیقی به انتخاب رئیس قوه قضاییه اعضای این قرارگاه را تشکیل میدهند.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق با اشاره به تشکیل ۱۲ جلسه مستمر در این قرارگاه گفت: مصوبات بسیار مهمی در خصوص مطالبهگری و حل مشکلات مردم و برنامه یکساله در این قرارگاه تدوین شده است.
وی ادامه داد: این برنامهها به نحوی تنظیم شده است که تا هفتم تیر ماه سال ۱۴۰۲ به مناسبت هفته قوه قضاییه با محورهایی که مقام معظم رهبری مطالبهگری کردهاند به ایشان گزارش داده شود.
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اینکه به نتیجه ۱۲ جلسه قرارگاه پیگیری تدابیر و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری گفت: به صورت نمونه برای پیگیری پروندههای مهم و ملی سامانهای تعبیه شده است و تمامی پروندههای بسیار مهم ملی در دادگستریها و دادسراها ظرف ۲۴ ساعت توسط حوزه معاونت اول قوه قضاییه به واسطه این سامانه قابل پیگیری است.
در رابطه با پرونده ها به مردم اطلاع رسانی می شود
حجت الاسلام والمسلمین مصدق با اشاره به اینکه در اجرای یکی از این مصوبات نامهای به دادسرای تهران ارسال شد که اعلام کنند چه تعداد پرونده مفاسد اقتصادی تشکیل شده است، افزود:مردم پیگیری میکنند که تکلیف پرونده افرادی که مرتکب اختلاس شده و جرم اقتصادی دارند چه شد؟ و آیا کیفرخواستی صادر شده یا خیر.
وی بیان کرد: حوزه معاونت اول قوه قضاییه در خصوص آمار پروندههای وارده رسیدگی شده و ارسال شده در دادگستری ها پیگیری خواهد کرد و نتایج این بررسی ها در زمان مناسب به مردم اطلاع رسانی می شود.
معاون اول قوه قضاییه در خصوص خبر اختلاس ۹۲ هزار میلیاردی یک شرکت نیز تصریح کرد: در این خصوص جامعه مطالبهگری دارد که قوه قضاییه بررسی کند، اما نمیتوان اظهارنظر غیر کارشناسی کرد زیرا باید تشخیص داده شود که مشکل چه بوده جرمی اتفاق افتاده اما آیا این جرم اختلاس بوده یا عنوان مجرمانهای دیگری دارد و این تشخیص با قاضی است.
تشکیل کمیته مشورتی در تمامی دادسراهای سراسر کشور
وی با بیان اینکه مصوبه دیگر این قرارگاه تشکیل کمیتههای مشورتی قضایی در تمامی دادسراهای سراسر کشور و تهران است، افزود: رسیدگی به پروندههای مهم ملی نیاز به مشورت با پیشکسوتان، دانشگاهیان، جامعهشناسان دارند زیرا برخی پروندهها علاوه بر جنبه قضایی ممکن است دارای جنبه اجتماعی و … باشند.